Kan det betale sig at være medlem af en A-kasse?

frie akasse

Kan det betale sig at være medlem af en A-kasse?

For nyligt blev det sted, hvor jeg arbejdede nødt til at lukke ned. Jeg stod pludselig uden forudsigelig indtægt. Det føltes rimelig meget besværligt. Jeg har aldrig stået uden løn. Heldigvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde været medlem af a-kasse. Det blev min løsning, da jeg uden advarsel blev ledig. Jeg har engang imellem formodet, at det var formålsløst at være medlem af en a-kasse. Jeg har jo aldrig været uden arbejde før, men lykkeligvis var jeg klog nok til at fortsætte som indmeldt. Da jeg lige pludselig var ledig var det uden diskussion en stor hjælp. Akassen hjalp med at få styr på det økonomiske og de mange regler, ligesom de bidrog til at søge efter tænkelige arbejdsmuligheder, fremstillesvar på jobopslag og CV. Det var egentlig rimeligt til at gå til.

frie akasse

Det vrimler ikke med jobs i min fagområde. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg skulle være ledig i en længere periode. Pengemæssigt ville det være hårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse. På grund af det var jeg forsikret finansielt. Dagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg behøver ikke sælge min bil, og jeg har råd til mad. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg meget lettet over. Der findes jo mange arbejdsløshedskasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er med viden inden for min branche. Akassen skal desuden være troværdige. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted. Jeg gik nogle indledende tider hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var endvidere mulighed for at skrive sig op til lærerige seminarer, som gjorde at jeg blev klogere på fx firmaer.

For nylig blev jeg ringet op af min a kasse, som kunne oplyse, at a-kassen havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var jublende. Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale i virksomheden. Mødet gik godt, og senere samme uge ringede de mig om, at de havde valgt mig. Jeg nåede at være uden arbejde i fire måneder, og det er herligt, at jeg nu har en fast indtægt. Jeg er begejstret for mit nye arbejde. Det er ikke skægt at stå arbejdsledig, og det er vigtigt at få den rigtige guidning. Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløshedskasse. At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse blev på mange måder min redning økonomisk. På grund af det var jeg forsikret pengemæssigt, og jeg blev aldrig nødt til at skaffe mig af med de ting, der betyder noget for mig.

Back To Top