Dagpenge var min redning

Dagpenge var min redning

For ikke så længe siden var stedet, hvor jeg længe havde arbejdet tvunget til at lukke ned. Jeg stod til min store overraskelse uden forudsigelig løn.

Situationen føltes helt vildt uoverkommeligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden fast arbejde. Gudskelov har jeg fra begyndelsen betalt til a kasse. Det blev min løsning, da jeg uden advarsel blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem formodet, at det ikke gav mening at betale til arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo aldrig været
arbejdsløs før i tiden, men lykkeligvis var jeg begavet nok til at forblive betalende medlem.

Da jeg lige pludselig stod uden arbejde var det altså bare en stor hjælp.

Akassen bistod med at få overblik over det økonomiske aspekt og alt det formelle, og de hjalp med at kigge efter nye jobs, skriblemotiverede ansøgninger og CV’er. Det var overraskende ret overskueligt.

Det er svært at finde arbejde i mit fag. Af den grund var jeg indstillet på, at jeg skulle være arbejdsløs i et stykke tid. Finansielt ville det være barsk, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. Af den årsag var jeg sikret rent økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en solid løn, men jeg har råd til min bil, og jeg har råd til mad. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der findes jo mange arbejdsløsheds-kasser, og det væsentligste for mig er, at min a kasse er med kompetencer inden for mit fag. A-kassen skal også fremstå til at regne med. Gudskelov følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg fik tilbudt en håndfuld indledende besøg hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var også lejlighed til at melde sig til til diverse undervisning, som hjalp mig til at blive mere oplyst om fx jobsøgning.

En dag fik jeg et brev fra ASE A-kasse – som sagde, at a kassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var jublende.

Kort tid efter var jeg til samtale på stedet. Det forløb i en god tone, og senere samme dag kontaktede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være arbejdsledig i nogle måneder, og det er en stor glæde, at jeg atter har en fast indtægt. Jeg er henrykt for mine nye chefer.
Det er ikke sjovt at være arbejdsledig, og det er essentielt at få den mest kompetente hjælp.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløshedskasse.
At kunne få dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse var helt sikkert min sikkerhed økonomisk. På grund af det var jeg garanteret pengemæssigt, og jeg blev ikke tvunget til at afskaffe de materielle goder, jeg holder af.

Back To Top